Menu

Νέα

Νέα

13 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ


Κοινοποιείται, προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ή/και των πλευρών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της, η τροποιητική απόφαση, υπ’ αριθμ.2239/11.09.2024, των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, αναφορικά με τις προδιαγραφές των Κ.Δ.-Η.Φ., όπως δημοσιεύθηκε χθες στο Φ.Ε.Κ. 5163/τ.Β’/12.09.2024.

Επελθούσες τροποποιήσεις σύμφωνα με το περιεχόμενο της σχετικής απόφασης (το πλήρες σώμα αυτής, ακολουθεί):

Άρθρο 2

[…] τροποποίηση του Κεφαλαίου Γ της υπό στοιχεία Π4α οικ.4633/29.09.1993 υπουργικής απόφασης «Προδιαγραφές λειτουργίας κέντρων αποθεραπείας - αποκατάστασης για την παροχή ιατρικών και λοιπών φροντίδων καθώς και για την διημέρευση των ατόμων που περιγράφονται στο άρθρο 10 παρ. 1 του ν. 2072/1992» (Β’ 789), ως εξής:

1. Η παρ. 4 της Ενότητας με τίτλο «Κτιριολογικό Πρόγραμμα» του Υποκεφαλαίου I «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ» αντικαθίσταται στο σύνολό της ως εξής:

«4. Χώροι Υγιεινής

Στα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με κινητικές αναπηρίες, δυναμικότητας έως και τριάντα πέντε (35) ατόμων, απαιτούνται τουλάχιστον δυο (2) W.C. για άτομα με αναπηρία, όπως αναλυτικά προδιαγράφονται στις οδηγίες σχεδιασμού «Σχεδιάζοντας για όλους» του Γραφείου Μελετών για ΑΜΕΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δυο (2) W.C. συμβατικού τύπου. Εφόσον τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με κινητικές αναπηρίες, είναι δυναμικότητας μεγαλύτερης των τριάντα πέντε (35) ατόμων, σε κάθε δεκαπέντε (15) άτομα αντιστοιχεί ένα (1) W.C. με προθάλαμο για άτομα με αναπηρία, όπως αναλυτικά προδιαγράφονται στις οδηγίες σχεδιασμού «Σχεδιάζοντας για όλους» του Γραφείου Μελετών για ΑΜΕΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ένα (1) W.C. συμβατικού τύπου».

2. Στην ενότητα με τίτλο «Λοιπές τεχνικές προδιαγραφών» του Υποκεφαλαίου V. «ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ», μετά την παρ. 7 προστίθεται παρ. 8 ως εξής:

«8. Ειδικώς, για τα Μικτά Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία, η ποδιά των ανοιγμάτων πρέπει να είναι σε ύψος από 0.60 m έως 1.10 m από το δάπεδο της αίθουσας, τουλάχιστον κατά τη μια όψη του κτηρίου.»

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset