Menu

Νέα

Νέα

21 Ιουνίου 2024

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΚΥΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ Κ.Δ.-Η.Φ. ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φορείς λειτουργίας Κ.Δ.-Η.Φ. για τη δημοσίευση, την 20η/06/2024, στο Φ.Ε.Κ. 3568 Β’, της εν πολλοίς αναμενόμενης απόφασης τροποποίησης και επιμήκυνσης ισχύος της υπό στοιχεία Δ12γ/ΓΠ49481/16.5.2023 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αποζημίωσης Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία για το έτος 2023» (Β’ 3290).

Επελθούσες τροποποιήσεις:

«1. Το ΘΕΜΑ της απόφασης αντικαθίσταται ως εξής:

«Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αποζημίωσης Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία».

2. Το άρθρο 1 αντικαθίσταται ως εξής: «Σκοπός της παρούσας είναι ο καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας που παρέχονται σε άτομα με αναπηρία από Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, συμβεβλημένα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) μέσω καταβολής ημερήσιας αποζημίωσης, με πιστώσεις που μεταβιβάζονται σε αυτόν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας».

3. Το άρθρο 8 «Μεταβατικές διατάξεις» αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Υφιστάμενες συμβάσεις εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος, αλλά όχι αργότερα από την 31.12.2024.

2. Υφιστάμενες διατάξεις που αντιβαίνουν στην παρούσα, παύουν να ισχύουν».

4. Η ισχύς της υπό στοιχεία Δ12γ/ΓΠ49481/16.5.2023 κοινής υπουργικής απόφασης παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31.12.2026.»

Ευελπιστώντας για την ταχεία απεμπλοκή από τα προσκόμματα και τα αδιέξοδα που προκλήθηκαν στην έκβαση των αποζημιώσεων των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φορέων λειτουργίας Κ.Δ.-Η.Φ. για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη. 

Ακολουθεί η απόφαση. 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset