Menu

Νέα

Νέα

27 Αυγούστου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ"


Γνωστοποιείται στους δυνητικά ενδιαφερόμενους φορείς η εν εξελίξει Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης για το Πρόγραμμα «Ημιαυτόνομης διαβίωσης σε διαμερίσματα ατόμων δεκαπέντε ετών και άνω που διαβιούν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας» (ΜοΠΠ), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  

Δικαιούχοι φορείς:

ΝΠΔΔ που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ανηλίκους ή/και σε άτομα με αναπηρία και εποπτεύονται από το Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο.

ΝΠΙΔ, πιστοποιημένα σύμφωνα με τον ν.2646/1998, που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ανηλίκους ή/και σε άτομα με αναπηρία, σε περίπτωση που η αίτηση αφορά σε ωφελούμενα ενήλικα άτομα με αναπηρία

Ενώσεις / συμπράξεις φορέων (των ως άνω ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ)  

Ωφελούμενοι/ες:

Άτομα από 15 έως 26 ετών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, που διαβιούν σε δημόσιες και ιδιωτικές ΜοΠΠ

Ανήλικα άτομα που παραμένουν προσωρινά για λόγους προστασίας, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, σε νοσηλευτική μονάδα

Επιλέξιμες δαπάνες:

Κατά περίπτωση Μονάδας Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (ΜΗΔ) χρηματοδοτούνται δαπάνες προσωπικού ομάδας υποστήριξης, κόστη εξοπλισμού και στέγασης, μισθώματος, οικονομικό βοήθημα ενήλικων ωφελούμενων, λοιπά κόστη σίτισης, ρουχισμού, καθαριότητας, μετακίνησης ωφελούμενων κ.τ.λ.

Επιλεξιμότητα δαπανών:

Έναρξη: Ημερομηνία υποβολής της άδειας λειτουργίας της ΜΗΔ στη Διεύθυνση Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας

Λήξη: 27/12/2025

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης:

30/06/2025

Τρόπος υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης:

Μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Anynet (στη διεύθυνση: https://mhd.anynet.gr) από τον εκπρόσωπο του αιτούντος φορέα στη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής

 

Για αναλυτική ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες περιεχόμενο της σχετικής πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, καθώς και στο περιεχόμενο της ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 1316/13.08.2024 (Φ.Ε.Κ. 4763/τ.Β’/20.08.2024) όπου εξειδικεύονται οι ελάχιστες απαιτήσεις στελέχωσης και λειτουργίας των Μονάδων Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (ΜΗΔ), ως ακολουθούν στο παρόν.  

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset