Νέα

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: "Άτομα με αναπηρία, Covid-19 και εμβολιασμός: Ανοίγουμε το διάλογο" από την ΕΣΑμεΑ και το Ινστιτούτο της, ΙΝΕΣΑμεΑ - Τετάρτη, 13/01/2021, 17:00-18:30


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑμεΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝ-ΕΣΑμεΑ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, το εγχείρημα του εμβολιασμού για την αναχαίτιση της πανδημίας από τον ιό SARS-CoV-2, της οποίας οι καταστροφικές συνέπειες σε υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο έχουν καταστεί πλέον πασίδηλες, αποτελεί το μεγάλο βήμα του τρέχοντος και επόμενου διαστήματος και το πολυπόθητο ανάχωμα στην καθημερινή αγωνία των κοινωνιών έναντι της οδυνηρής εμπειρίας που βιώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενόψει αυτού του απαιτητικού και σημαντικού «στοιχήματος», οι ευπαθείς ομάδες, πρωτίστως τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας, πρέπει να αποτελέσουν πρωταρχικό πληθυσμό – στόχο του εμβολιασμού. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι οι ζωές των ατόμων με αναπηρία, των παιδιών μας με αναπηρία, των οικογενειών μας, της κοινωνίας μας θα επιστρέψουν αυτόματα στην κανονικότητα, όπως τη γνωρίζαμε. Είναι σαφές πως θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος προκειμένου ο κορωνοϊός να καταστεί παρελθόν. Χρόνος για νέες μετρήσεις, νέες έρευνες, νέους προγραμματισμούς, εφαρμογή τυχόν διορθωτικών ενεργειών αλλά και απαντήσεις σε σειρά προβληματισμών και ερωτημάτων που προκύπτουν σε κάθε στάδιο αναμέτρησης της κοινωνίας με το εγχείρημα του εμβολιασμού και τα προσδοκώμενα αποτελέσματά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. αναγνωρίζει την καταλληλότητα της χρονικής στιγμής για να τεθούν σημαντικά ερωτήματα που αναφέρονται στον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία, όπως ο τρόπος με τον οποίο θα διασφαλιστεί η προσβασιμότητα, με όλες τις εκφάνσεις της, στο δημόσιο αγαθό του εμβολιασμού και οι παράγοντες – ιατρικοί, κοινωνικοί – που πρέπει να συνεκτιμηθούν στη διαμόρφωση ενός, εξίσου αποτελεσματικού και κοινωνικά πρόσφορου, πλαισίου υποστήριξης της δημόσιας υγείας.   

Με το αντικείμενο αυτό, η Ε.Σ.Α.μεΑ και το Ινστιτούτο της, ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, με την επιστημονική υποστήριξη του ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προβαίνουν, από αυτόν τον μήνα, στη διοργάνωση σειράς διαδικτυακών συζητήσεων με σκοπό την προσέγγιση πρακτικών συμπερασμάτων για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και υποστηρικτικές ενέργειες. Στις συζητήσεις συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση με αντικείμενο: «Άτομα με αναπηρία, Covid-19 και εμβολιασμός: Ανοίγουμε το διάλογο», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, ώρες 17:00 – 18:30, την οποία οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν μεταφερόμενοι/ες στον σύνδεσμο: https://forms.gle/uHGyxg1GL3FJUqaz8 (ΕΓΓΡΑΦΗ). 

Ζωντανή μετάδοση: 

https://www.facebook.com/ESAmeAgr/posts/3520066211395719

Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας μπορείτε να ανατρέξετε στο ενημερωτικό υλικό, που επισυνάπτεται, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων/ουσών στη συζήτηση της 13ης/01/2021.    

Θερμά παρακαλούμε, όπως προβείτε στη σχετική ενημέρωση των μελών σας για την ενέργεια.

Print
724

Documents to download

«Ιούλιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
30123
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ"

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης: «Συνεχιζόμενο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ) από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής» με Κωδικό ΟΠΣ 6003299 στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» προσκαλεί ενδιαφερόμενα άτομα με νοητική αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας «Κέντρο Ειδικής Αγωγής» για την κάλυψη 1 (μια) κενή θέση σε σύνολο 75 – εβδομήντα πέντε.

Read more
456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2025 by ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Back To Top