Ανακοινώσεις

Ικανοποιήθηκε το αίτημα του αναπηρικού κινήματος για την προτεραιοποίηση των ενηλίκων μαθητών/τριών με αναπηρία και του προσωπικού των ΣΜΕΑΕ στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19

 

Ιδιαίτερα θετική έκβαση, για την οποία προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ, αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την εκκίνηση του εμβολιασμού των μαθητών/τριών και εργαζόμενων στα ειδικά εκπαιδευτικά πλαίσια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και οι Μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, σε συνέχεια απόφασης που ελήφθη στις 8/2/21 από την 9η έκτακτη Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το έτος 2021, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας».

Παράλληλα, γνωστοποιείται πως αυθημερόν εστάλη εγκύκλιος προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα δικαιούχα πρόσωπα να ενημερωθούν και να δρομολογηθεί η συλλογή και γνωστοποίηση των απαραίτητων στοιχείων στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να προγραμματιστεί η συμμετοχή τους στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ), με ιδιαίτερη ικανοποίηση, υποδέχεται την απόφαση αυτή, για την οποία είχε αποστείλει, την 1η/02/2021, αίτημα προς τα Υπουργεία  Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον προαιρετικό εμβολιασμό έναντι του ιού SARS-CoV-2 ο ενήλικος μαθητικός πληθυσμός με αναπηρία και το προσωπικό των ΣΜΕΑΕ, κατά σχετική προτεραιότητα.

Ευχόμαστε το πνεύμα της κατανόησης των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν και επηρεάζουν τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία και τις οικογένειές τους, να πρυτανεύσει και να τύχει ανάλογης εφαρμογής στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, στον σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/news/47839-15-02-21-ksekina-i-emvoliastiki-periodos-gia-ta-eidika-sxoleia 

Print
707
«Δεκέμβριος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24252627282930
123
3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2025 - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2025 - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, όλοι/ες εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, με αυτισμό, με σύνδρομο Down, με εγκεφαλική παράλυση, με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και κάθε ανηλίκου με κάθε μορφή αναπηρίας…Δεν έχουμε μάθει να συνηθίζουμε. Έχουμε μάθει να επιμένουμε...

Read more
4567
89

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Επικαλούμαστε δε τη συνάθροιση των στοιχείων που περιέχονται στα ανωτέρω έγγραφα, όχι ως απλή παράθεση, αλλά ως συγκροτημένο σύνολο διοικητικών διαπιστώσεων που αναδεικνύουν, με τρόπο αδιαμφισβήτητο, την οξύτητα και τη διάρκεια του προβλήματος. Στο αίτημα του Δήμου Θήρας τεκμηριώνεται η συνεχής αύξηση του μαθητικού πληθυσμού, η σημαντική παρουσία μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες και οι σοβαρές δυσχέρειες που προκαλεί η αναγκαστική μετακίνηση των οικογενειών τους στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. της Σύρου για αξιολόγηση. Το έγγραφο έχει περιέλθει στο Υπουργείο και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ήδη από τον χρόνο εκπνοής της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Read more
1011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2025 by ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Back To Top