Ανακοινώσεις

Όπως αναμενόταν, με το πέρας της θερινής περιόδου και εν εξελίξει της επανέναρξης της συντριπτικής πλειοψηφίας των προγραμμάτων των Κ.Δ.-Η.Φ., στην πλειονότητά τους συμβεβλημένων εφεξής με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., φθάνουν σωρηδόν στην Ομοσπονδία μας ερωτήματα, προβληματισμοί και αιτήματα που αφορούν στον τρόπο ενάσκησης του συγκεκριμένου δικαιώματος από γονείς και κηδεμόνες ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ωφελούμενων – υφιστάμενων και δυνητικών – των Κέντρων αυτών.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής των ενδιαφερόμενων – δικαιούχων της παρούσας Πρόσκλησης υποβάλλονται – αποστέλλονται στο e-mail της Ομοσπονδίας, στο σύνολό τους, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024, ώρα 23:59.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ γνωστοποιεί τις ημερομηνίες των κατασκηνωτικών περιόδων στην Ε’ Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα Αττικής, προκειμένου να λάβουν γνώση τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες στον συγκεκριμένο κατασκηνωτικό χώρο.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2024. 

Συνεχίζουμε, από το φθινόπωρο, με δύο ακόμη «σταθμούς» στη χώρα, και σύμμαχό μας τη «μεγάλη εικόνα» που οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε να προσεγγίσουμε «ΜΑΖΙ με τα Παιδιά μας, ΓΙΑ τα Παιδιά μας»: Μια αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή, τη δική τους, βασισμένη στις επιλογές, στις επιθυμίες και στις προτιμήσεις τους!

H Υπουργός, και οι δύο Γενικοί Γραμματείς, δεσμεύτηκαν και διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι τα άτομα με αναπηρία, άνω των 22 ετών, θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Δημιουργικής Απασχόλησης στην επικείμενη πρόσκληση για τα προγράμματα και τους/τις δικαιούχους του κύκλου της χρονιάς 2024 – 2025, κατ’ επέκταση θα συνεχίσουν και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ να αποζημιώνονται για τα συμμετέχοντα στα προγράμματά τους άτομα με αναπηρίες που η ηλικία τους είναι από...

Ενόψει της συνάντησης που η Ομοσπονδία έχει μαζί σας, την Τρίτη, 28 Μαΐου, όπως και της τηλεδιάσκεψης που θα προηγηθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών (από το Υ.ΚΟΙ.Σ.Ο., τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, την Ομοσπονδία κ.ά.) στην οργάνωση και λειτουργία των κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος, μέρος του οποίου απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ σας παραθέτει ενδεικτικά τα εξής θέματα για συζήτηση:

RSS
First34568101112Last
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡ/ΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-24 ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ- ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΡΟΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ

Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορεί να αποσιωπήσει και την απογοήτευσή της, όταν διαπιστώνει, επανειλημμένα και για πολλοστή φορά, πως τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας αποδεικνύονται επιμηθείς και όχι προμηθείς για σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων αναπηρία στην κοινότητα, εξαναγκάζοντας εμάς, τους γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, με αυτισμό, με σύνδρομο Down, με εγκεφαλική παράλυση, με βαριές και πολλαπλές αναπη&am

Read more
678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
12

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Απευθυνόμαστε σε εσάς, τον Πρωθυπουργό της χώρας, έχοντας οδυνηρά εμπεδωμένο το γεγονός πως όποιες αναγκαιότητες για τα άτομα με αυτισμό υπήρχαν πριν από τον ‘ενεστώτα’ της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το ευάλωτο αυτό πληθυσμό, έχουν υπόσταση και στη διάρκειά της, θα υφίστανται αναμφίβολα και από την αυριανή ημέρα.

Read more
34567
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2025 by ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Back To Top